Klantervaringen

Klanten vertellen

“Hanneke van Oirsouw heeft voor Beter Horen een Training and Development afdeling opgezet, inclusief de opbouw van het team met trainers en coaches. Daarbij was zij ook nauw betrokken bij de conceptuele ontwikkeling van trainingsprogramma’s.

 

Hanneke is een professional, die met behulp van een goed ontwikkeld verstand, haar vermogen om mensen aan haar te binden en integer optreden tot snelle oplossingen komt. Opvallend daarbij is dat zij snel schakelt tussen conceptueel denken en aanreiken van praktische oplossingen; concepten worden vertaald naar praktisch inzetbare instrumenten. Door prikkelende vragen te stellen nodigt ze uit tot nadenken. In haar optreden brengt ze vaart in processen; ze gaat resultaatgericht te werk. Tot slot is ze een zeer aangenaam mens om mee te werken.”

Beter horen logo
Johan Manders
HR Director, Beter Horen

“Onze strategie werd vernieuwd, waardoor een andere structuur ontstond. Mensen moesten leren anders met elkaar te werken. Met minder mensen, meer werk verzetten. Daarnaast stroomden interne medewerkers door naar andere posities. Er was veel verandering, maar we wilden de DNA en cultuur van D-reizen behouden.

 

GROEIkwadraat ondersteunde het hele Operations team, zowel met groepssessies als met individuele coaching. Bij Hanneke hadden zij hun veilige haven, een vertrouwenspersoon. Medewerkers konden bij haar hun onzekerheden over de organisatie en zichzelf kwijt, zonder angst. Door de daarop volgende groepssessies kon de leidinggevende na een periode het stokje weer geheel zelfstandig overnemen en was de taak voor GROEIkwadraat volbracht.

 

De kunst van een coach is patronen zichtbaar te maken. Als je weet waarom je doet wat je doet kun je veranderen. Niet focussen op het gedrag wat wordt vertoond, maar waar komt dat gedrag vandaan? GROEIkwadraat maakt onbewuste zaken bewust. Hanneke straalt vertrouwen uit en is no nonsens. Met haar mensgerichtheid, maar daarnaast ook resultaatgerichtheid is zij concreet genoeg om niet zweverig te worden. Hanneke blijft bovendien eerlijk en oprecht en gaat je niet naar je mond praten.”

D-reizen
Steven van Nieuwenhuijzen
(toenmalig) Algemeen Directeur D-reizen

“Hanneke is een professional in hoofd (= altijd actuele kennis), hart (= handelend vanuit perspectief van de klant met altijd precies de juiste toon en aandacht) en nieren (= met sterke sensoren om goed in te schatten wat de omgeving wanneer vraagt én nodig heeft).

 

Ze weet vanuit een pro-actieve opstelling anderen te enthousiasmeren, heeft haar zaken praktisch gezien altijd puik op orde en is in staat met de juiste argumenten haar standpunten klip-en-klaar over te brengen waarbij zij oog en oor heeft voor ideeën van teamleden of studenten.

 

De interactie met studenten is coachend en waarderen de (deeltijd-)studenten structureel met een 8 of hoger.”

Avans hogeschool
Jan Willem Sedlarik
Avans Hogeschool 

“Al jaren werken wij samen met Hanneke van Oirsouw en steeds naar volle tevredenheid. Behalve als sparring partner voor de directie is ze bij ons ook actief als trainer en (team)coach.

 

Hanneke is een hele open, vriendelijke vrouw die de kracht van het vragen stellen erg goed beheerst en goed kan aanvoelen wat er nodig is. Ze stelt vragen die je  aan het denken zetten en vraagt vervolgens door waardoor je zelf de antwoorden kunt formuleren voor je probleemstelling. Haar transparante en flexibele manier van werken maakt dat eigenlijk iedereen zich snel bij haar op zijn gemak voelt.”

Martine van Eijck
Osteopathie van Eijck

“Hanneke is bij ons gestart met een 1 op 1 coachingstraject waarbij ze mij gecoacht heeft bij het realiseren van mijn ambities voor de toekomst. Voor een selfmade manager een prettig traject waarbij de theorie ondergeschikt is aan kwaliteiten en drijfveren. Werkend vanuit een positieve focus is haar manier van coachen erg prettig en begrijpend.

 

Vanuit dit individuele traject hebben we een vervolgstap gezet naar teamontwikkeling. Onder haar deskundige leiding houden we jaarlijks teamsessies welke een positieve bijdrage hebben op de (door)ontwikkeling van ons team. Tijdens de coaching van Hanneke hebben de medewerkers van de Grote Clubactie geleerd om verwachtingen naar elkaar uit te (durven) spreken en hoe elkaar te coachen tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

 

Het lukt Hanneke daarbij om in een ongedwongen en prettige sfeer de kern boven water te krijgen en het team handvatten te bieden hier sterker van te worden. Zij weet het proces zo te sturen dat medewerkers de “kern” durven te benoemen en zij ziet kans het management oplossingsgericht te coachen. Haar sessies hebben een praktische inslag welke goed past bij onze bedrijfscultuur waardoor het medewerkers ook pakt en boeit. Bovenal is Hanneke een prettig persoon, komt haar afspraken altijd na en werkt zeer gestructureerd.”

Grote clubactie
Frank Molkenboer
Algemene Directeur Nationale Grote Clubactie

“Hanneke heeft me begeleid in een persoonlijk ontwikkeltraject. We hebben o.a. gewerkt met een drijfverenDNA, één van de methodieken waar zij gebruik van maakt. Hanneke heeft me inzicht gegeven hoe je drijfverenpatronen kunt gebruiken om in een volgende situatie anders te reageren en te kunnen putten uit meerdere beïnvloedingsstijlen.

 

Ik vond het een leuk traject met een praktische insteek. De gebruikte tool is ogenschijnlijk eenvoudig toe te passen. Het daadwerkelijk toepassen en blijven toepassen vraagt wel wat oefening alvorens het een routine is geworden.

 

Het prettige aan de gesprekken met Hanneke was dat je in een andere omgeving even tot rust komt om zaken op een rijtje te zetten om er eens vanuit een ander perspectief naar te kijken. Dit levert veelal weer nieuwe inzichten / gedachten op waarmee je vooruit kunt.”

Marel
Niek Jansen
Production Unit Manager, Marel Stork Poultry Processing

“Hanneke staat voor kwaliteit met een grote menselijke maat, altijd bouwend en werkend aan verbetering en groei van onze studenten, maar ook aan de ontwikkeling van de opleiding en collega docenten. Hanneke verstaat haar vak als trainer en coach en helpt mensen, studenten en ondernemers écht verder.”

Avans hogeschool
Inge Brattinga
juriste en werkzaam bij Avans Hogeschool

“Ik heb het geluk gehad met Hanneke te mogen samenwerken in de verschillende functies die ze bij D-reizen heeft gehad. Niet alleen is het een bijzonder prettige collega waar u op kunt bouwen, met haar kun je je werk vooral ook echt verder uitbouwen.

 

Ze weet altijd waarde toe te voegen! Haar voorkomen mag dan bescheiden zijn, maar haar “footprint” is dat zeker niet. Met haar doortastende en resultaatgerichte aanpak weet zij zaken “gewoon” te realiseren. Waar de meeste mensen opgeven, gaat zij “gewoon” door.

 

In haar rol als organisatieadviseur komt alles verbluffend goed bij elkaar; haar ervaring, kennis, pragmatisme en visie. Dan vind ik haar een expert die er geen doekjes om windt. Liefdevol legt ze de vinger op de zere plek, houdt je nuchter de spiegel voor en blijft betrokken. Met haar aanpak wordt de juiste koers snel heel helder.”

Swiss Sense
Laura van Overbeek de Meyer Verdijk
Sales Director NL Swiss Sense

“Hanneke is een trainer waar ik graag mee samenwerk; zij verstaat haar vak, de verschillende doelgroepen en is kwaliteitsbewust. Samenwerken met Hanneke vind ik een plezier, vanwege haar doelgerichte instelling en respectvolle houding naar deelnemers en “collega’s”. Zij heeft weinig woorden nodig om aan de slag te gaan en neemt altijd verantwoordelijkheid  voor het resultaat. Reflectie op een uitgevoerde training is voor Hanneke vanzelfsprekend, met haar bevindingen en suggesties draagt ze actief bij aan de kwaliteit van de organisatie. Hanneke koppelt inhoudelijke expertise aan een laagdrempelige, uitnodigende  omgangsstijl en dat wérkt!”

Rosemarie Aarts
“collega” trainer

“Hanneke is een fijne persoon om mee samen te werken. Ze is erg gedreven en kan snel schakelen.

 

Verder houdt ze je op een prettige manier een spiegel voor zonder te oordelen. Daardoor is ze in staat om managers en medewerkers verder te brengen in hun ontwikkeling.”

Avans hogeschool
Jacqueline Wesdorp
HRM professional o.a. bij  Avans Hogeschool

“Hanneke van Oirsouw heeft ons team Operations  begeleid tijdens teamsessies. Het doel was o.a. om meer inzicht te krijgen in de individuele drijfveren en de drijfveren van het team. Daarna hebben we ons bezig gehouden met de toepasbaarheid binnen het team. We hebben ook stil gestaan bij de interne kwaliteit. We hebben de volgende topics per interne processtap besproken: wat is kwaliteit, wat zijn onze kwaliteitsnormen en hoe kunnen we deze opvolgen. Het resultaat is dat we alles weer helder op het netvlies hebben staan en dat we richting hebben waar we naar toe willen als team.

 

De combinatie van theoretisch en praktisch heeft ons erg aangesproken. Daarnaast weet Hanneke met haar enthousiasme een groep de hele tijd mee op sleeptouw te nemen!”

ISP Projects
Paul Maas
Manager Operations ISProjects

“Hanneke heeft mij en mijn managementteam over een periode van een halfjaar gecoacht. Allemaal hadden we zo onze sterke kanten en minder sterke punten waarin we nog konden groeien. Ik heb met Hanneke op een prettige manier gewerkt aan mijn groei en met concrete resultaten in de vorm van ander, effectiever gedrag. Omdat we als team gelijktijdig gecoacht werden door Hanneke was binnen de groep de verandering nog groter.

 

Het team is hechter geworden en in het team is een nieuwe manier van communiceren ontstaan, meer open en direct. Dat dit de samenwerking naar een hoger plan heeft gebracht behoeft geen betoog.”

DELTA
David Schouten
Teammanager Delta