Gespreksleider

Gespreksleider

Gespreksleider

Regelmatig ben ik gespreksleider bij discussies, debatten of ronde-tafel-gesprekken. Intern in organisaties of extern met een divers gezelschap van ondernemers, managers, wetenschappers, politici en studenten.

Vooraf denk ik mee over ideale groepssamenstelling, groepsgrootte, locatie, omgang met pers en fotografen.

Natuurlijk is de voorbereiding op de inhoud erg belangrijk. Maar minstens zo belangrijk is de aandacht voor de onderstroom. Als deelnemers zich veilig en gerespecteerd voelen, zijn ze in staat hun mening en hun expertise duidelijk te communiceren en een zinvolle bijdrage te leveren.

Al deze zaken, gecombineerd met een gezonde dosis humor, dragen bij aan een interessant en levendig gesprek waarin iedere deelnemer zich comfortabel voelt en de diversiteit aan meningen en ideeën gehoord wordt.

Mijn kennis en expertise zet ik graag in voor een grondige voorbereiding en succesvolle uitvoering waarbij uw doelstellingen voor het gesprek ook worden behaald.

Bemiddeling

Ook treed ik op als gespreksleider daar waar de communicatie stroef verloopt of gevoeligheden een goed gesprek onmogelijk maken. Dit doe ik respectvol, zonder oordeel en door goed te luisteren.

We bepalen met elkaar wat een haalbaar streven is en zorgen ervoor dat negatieve emoties en frustraties worden vervangen door een goede basis om de samenwerking op een positieve manier verder vorm te geven. Hierbij benutten we de persoonlijke inzichten van de gesprekspartners. En natuurlijk beschik ik over diverse methodes voor communicatie en conflicthantering uit mijn volle rugzak met professionele bagage.

“De vraag is niet waarnaar je kijkt, maar wat je ziet.”

Henry David Thoreau